Înscrie-te la acest WEBMINAR GRATUIT și marți, X martie, vei descoperi noi modalităţi de a fi creativ şi de a-ţi reinventa imaginile.
Ce faci când te trezeşti într-o zi că nu-ţi mai plac fotografiile tale şi te simţi blocat? Asta e una dintre întrebările pe care le-am primit adesea de la cursanţii sau prietenii fotografi. Şi e o întrebare care generează frustare… Căci ziua în care te-ai întrebat se poate transforma în săptămână, săptamâna în luna, iar bulgărele de zăpadă o ia la vale.
Totusi, lucrurile nu sunt atât de negre şi există destule metode prin care să nu mai baţi pasul pe loc.
Vorbim despre cele mai eficiente dintre ele în cadrul webminarului Scapă de rutină şi blocaje creative în fotografie!
Completeaza datele tale pentru a te inscrie la webminarul gratuit:
de informații premium
data workshop-ului
membri în comunitate
Concentrează-te pe limbajul fotografiei
Ai ajuns în punctul în care, frustrarea principală legată de ceea ce faci e senzația că, stăpâneşti bine aparatul foto, dar nu ai nicio idee de unde să înceapi lucrurile creative, care să îţi transforme imaginile?
Știi că fotografiile tale pot fi mult mai puternice, dar pur și simplu nu știi de unde să înceapi?
Ei bine, fotografia are un limbaj propriu şi, chiar dacă ai viziune, stăpânirea acestuia devine obligatorie pentru a te putea exprima aşa cum îţi doreşti.
Adesea, în faţa unei fotografii, oamenii răspund la lucruri precum deciziile pe care le luăm despre ce se întâmplă, unde, ce momente alegem și cum se raportează elementele dintr-o scenă unele la celelalte sau la lucrurile înconjurătoare. Cu alte cuvinte: compoziția.
Compoziția nu ţine de talent, nu este ceva doar pentru cei născuţi creativi. Este vorba de principii pe care le poți învăța și soluţii-idei cu care te poți juca.
Şi da, există multe alte principii şi idei de compoziţie, dincolo de regula treimilor, secţiunea de aur, simetria şamd.
Nu există blocaje creative totale
Blocajul creativ total nu există. Nimeni niciodată nu are un blocaj creativ total.
Atunci când nu poți continua un proiect fotografic, când nu te simţi inspirat pentru genul de fotografii pe care ai vrea să le faci, când nu poţi scrie un articol, oricât ți-ai stoarce mintea…Chiar și în aceste situații, nu ai un blocaj creativ total. Există mai multe tipuri de blocaje creative, dar pentru fiecare există soluţii.
Pentru că poți încerca să fotogarfiezi altceva, să începi un alt proiect, să scrii despre altceva, poți încerca să editezi în alt stil, să faci un colaj etc. Poți să faci multe lucruri creative care până să te întâlneşti cu acest blocaj creativ se aflau undeva în planul secundar.
Când dai de un blocaj creativ care nu cedează uşor, caută altă intrare pe tărâmul creativității – uneori e o ușă, alteori o fereastră, sau poate peronul aparent inexistent 9 şi 3/4 din gara King’s Cross. Iar dacă ceva pare să opună rezistenţă, vom descoperi împreună cum o înlăturăm.
Nu omorî artistul din tine!
Vrei să schimbi ceva în fotografiile tale dar nu ştii sigur unde te situezi şi dacă merită să investeşti timp şi efort în asta?
Îţi place ce faci, simţi că poţi fi şi mai bun la asta dar ţi se pare că sună a laudă dacă recunoşti?
Nu știu de ce este atât de greu să acceptăm că suntem buni la ceva sau că alții văd asta în noi. Este un act de autosabotaj și întărim vechile așteptări scăzute pe care ceilalți – și, în cele din urmă, noi înşine, ni le impunem.
Lucrurile sunt însă destul de simple. Ești bun sau devii din ce în ce mai bun la ceva. Acesta este un dar sau poate fi. Nu este cel mai bun sau important dar. Nici măcar la fel de bun – sau mai bun decât – darul mai vizibil (și de invidiat) pe care un alt artist / creator ar putea părea să-l aibă. Nu există valori care să măsoare aceste daruri și, prin urmare, nu pot fi comparate cu altele. Nu pot fi cuantificate sau măsurate. Dar pot fi sabotate cu falsă modestie și frică. Pot fi ignorate şi refuzate, ucigând artistul din interior. Sau pot fi primite, transformate în muncă și apoi oferite altora.
Asta este ceea ce dă viață și suflare creației de tip artistic și celor dispuşi să accepte și să deschidă darul, chiar și atunci când știu foarte rar ce este înăuntru – sau ce ar putea deveni dacă îi dăm o șansă.
Hai la webminar şi vorbim despre toate astea. Despre cum ne dăm seama totuşi unde ne situăm şi ce lucruri ar trebui să aibă greutate atunci când ne gândim la ceea ce facem. Părerile cui? Concursurile? Colaborările? Analizele de portofoliu? Aflăm împreună.
workshop gratuit – sâmbătă, 27 martie 2021
Sunt creator de conţinut, fotograf, autor de blog şi carte şi trainer acreditat ANC.
Practic fotografia de multă vreme şi am ajutat diverse entităţi să creeze comunităţi, evenimente şi oferte educaţionale dedicate pasionaţilor de fotografie.
Am susţinut diverse traininguri, workshop-uri sau cursuri de fotografie pentru F64, RGB Photography, Photo Romania Festival, Bucharest Photo Week sau pe cont propriu.
Am scris peste 100 de articole dedicate fotografiei şi am colaborat la multe altele pentru blogul F64, Photo Insights Academy etc.
Am obţinut alături de echipa din F64, premiile Best Blog şi Best YouTube Channel în cadrul Webstock Awards, premii oferite pentru conţinutul din cele două platforme.
Îți voi arăta în mod gratuit una din cele mai sigure oportunități să scapi de job și să-ți faci propria ta afacere, chiar dacă nu ai prea mulți bani de investit, nici foarte mult timp și nici experiență în afaceri.
Nu promovez o afacere de tip mlm și nu îți voi arăta cum să te îmbogățești peste noapte. Dar ce vei învăța în acest workshop funcționează în orice tip de afacere, inclusiv mlm.
Practic te voi învăța cum să vezi și să profiți de una din cele mai importante oportunități pentru a-ți construi o afacere solidă și profitabilă.
Iar aici pur și simplu copiezi tabelul de mai sus.
workshop gratuit – sâmbătă 27 martie