Evaluare portofoliu si feedback pe imagini

Esti pe punctul de a aborda un proiect fotografic sau lucrezi deja de ceva timp la o serie de imagini si iti doresti sa revizuiesti abordarea sau ideile alaturi de cineva? Ai un proiect pe termen lung si ti-ar fi utile o discutie si ceva ajutor in ceea ce priveste selectia si secventierea? Incerci sa iti gasesti vocea si o directie de urmat? Atunci evaluarea de portofoliu iti va fi cu siguranta de ajutor!

  • O sesiune poate avea 60 sau 90 de minute, in functie de varianta pentru care optezi (cu 1 sau 2 fotografi)
  • Ulterior, vei avea acces permanent la un grup de facebook dedicat, unde mentinem legatura, recomandam resurse utile samd
  • Inscrierile se pot face pana la data de 4 a fiecarei luni
  • Programul şi link-ul de zoom pentru intalnire le vei primi pe email dupa ce ai agreat cu fotograful si ai achita taxa de participare
  • Fiecare participant va trebui sa isi pregateasca o selectie de cca 25-30 de imagini de la care va porni discutia si sa le trimita in avans. (sesiunea se poate desfasura totusi diferit, in functie de detaliile oferite la inscriere, in baza formularului)

Ce implica?

Feedback pe fotografii si timp individual cu lectorii

O parte importanta a feedback-ului pe imagini si a evaluarii de portofolii implica identificarea punctelor forte și stabilirea unor directii de urmat pentru proiecte in curs sau viitoare.  De asemenea, presupune a discuta despre genul de imagini pe care iti doresti sa le obtii si modul in care iti place sa iti petreci timpul atunci cand fotografiezi. Poate nu ai o idee clara despre asta sau dimpotriva, stii ce vrei dar ai intampinat anumite piedici sau blocaje. Vom discuta mai multe optiuni sau posibilitati de luat in considerare.

Evaluare punctuala de portofoliu/proiect

In cazul in care ai deja una sau mai multe serii ori un proiect finalizat sau au o colecție de teme despre care ai dori feedback, vom face punctual asta. Este firesc ca  imagini bune să fie amestecate cu altele mai putin bune și de cele mai multe ori este nevoie de o voce obiectiva pentru a le diferentia  si a oferi sugestii. Coeziunea seriei și secvențierea joaca un rol important. De asemenea, modul in care se situeaza în raport cu alte lucrări similare și completarile ce pot fi aduse, chiar si modul de procesare, conteaza la randul lor.  

Cum functioneaza?

Modul în care se desfasoara sesiunea de evaluare portofoliu/oferire feedback depinde mult de cerintele tale. Vom informa fotografii implicati in evaluare despre acest lucru în avans, astfel încât să fie bine pregătiți. 

Vei primi un formular cu intrebari, vei trimite fotografiile in avans. 

Sesiunea de feedback si q&a se va desfasura prin Zoom, vei primi toate detaliile pe email.

Ulterior, vei avea acces permanent la un grup de facebook dedicat si o comunitate online in formare, unde mentinem legatura, recomandam resurse utile s.a.m.d.

Rezerva-ti sesiunea de evaluare si feedback mai jos

Te rugam sa alegi fotograful sau fotografii cu care iti doresti sa aiba loc sesiunea de evaluare portofoliu. Poti opta pentru o sesiune de o ora cu un singur fotograf sau pentru o sesiune de o ora si jumatate cu doi dintre ei. Detaliile le stabilim prin intermediul formularului de inscriere de mai jos.

PRET sesiune evaluare portfoliu cu un fotograf: 

300 lei

PRET sesiune evaluare portfoliu cu 2 fotografi: 

400 lei

Fotografi disponibili in prezent:

MIRELA MOMANU

Absolventa a Facultatii de Textile-Pielarie si Management Industrial din Iasi, Mirela e dovada vie ca o pasiune te poate ajuta sa te reinventezi. In materie de fotografie, a absolvit scoala RGB Photography si Școala de Poetica Fotografica Francisc Mraz, plus cursul de formatori de la Euro Best Team.
Nestatornica si mereu in cautare de noi provocari, Mirela este presedinte al Asociatiei Exposure si  membru fondator al festivalului international de fotografie Bucharest Photo Week
Pasionata de fotografia de strada, face parte din echipa de membri fondatori ai grupului PhotoTeam, cu care a printat si lansat un album de fotografie de strada. Mai mult, a construit o intreaga comunitate in jurul pasiunii sale: grupul international de fotografie On SPOT, cu peste 8000 membri ce activeaza pe platforma Facebook.
A organizat numeroase expozitii de fotografie si a avut aparitii in mai multe publicatii din afara si din tara, obtinand numeroase premii si medalii in cadrul diverselor Saloane de Fotografie.

Lector in cadrul RGB Photography si colaborator Academia F64.

Vezi portofoliul Mirelei AICI.

CRISTINA GARLESTEANU

A urmat Facultatea de Relatii Internationale si Studii Europene din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, insa pasiunea pentru fotografie a facut-o sa se apropie tot mai mult de acest domeniu. De asemenea, coordoneaza activitatea de comunitate si blogul F64, premiat de trei ori in cadrul Webstock Awards la categoria bloguri de companie.
Co-fondator Bucharest Photo Week si On Spot.
A publicat fotografii si articole in revistele din Romania si nu numai, tiparite sau doar online. A participat la numeroase expozitii de grup, atat in tara, cat si in strainatate, cea mai recenta in SUA (New York). Una dintre fotografiile sale de strada a fost pe lista extinsa de la Sony World Photography Awards 2018. Este membra Women Street Photographers si are o imagine inclusa in cartea publicata in martie 2021 de Prestel-USA.
Autoarea cartii „Dincolo de creativitate si fotografie” (aprilie 2021), lector in cadrul Academiei F64 si fost lector RGB Photography.

Vezi portofoliul Cristinei AICI.

COSMIN GARLESTEANU

Cosmin a urmat Academia de Studii Economice – Facultatea de Contabilitate, dar pasiunea pentru muzică l-a purtat către un alt tip de job, în radio. În prezent, lucrează ca editor de ştiri pentru o televiziune. Fotografia a fost mereu printre pasiunile sale, primând sentimentul de libertate pe care i-l dă, înainte de orice altceva. A participat la numeroase expoziţii de fotografie de grup, atât în ţară, cât şi în străinatate, în cadrul diverselor festivaluri de fotografie, precum Photo Romania de la Cluj (expoziţia Street Visions), Bucharest Photo Week, Iwaya Community Art Festival (ICAF Lagos 2016). A fost publicat în diverse reviste online româneşti sau străine, cum ar fi Mondorama, Post Pravda Magazine etc. Finalist Miami Street Photography Festival, Bruxelles Street Photography Festival şi London Street Photography Festival.

Vezi portofoliul lui Cosmin AICI.

ALEXANDRU ILEA

Stabilit in Cluj Napoca, lucreaza ca si arhitect software intr-o firma de IT.

Pasionat de calatorie, il incanta in aceeasi masura sa exploreze locuri din Romania cat si tari din Europa si de pe alte continente.
Pentru el fotografia este o experienta de a trai in prezent, cat mai conectat la simturi. Devine un observator care nu are asteptari asupra rezultatului si nu incearca sa influenteze contextul.

A invatat fotografia citind multe carti si participand la workshop-uri in strainatate organizate de fotografi apreciati international, cea mai multa influenta avand-o de la Nikos Economopoulos (Magnum Photos).

Imaginile cu care a participat la diferite concursuri de fotografie au fost alese ca finaliste, printre cele mai importante fiind : Miami Street Photography Festival, Lensculture Street Photography, HIPA.

Vezi portofoliul lui Alex AICI.

 

ANCA CERNOSCHI

A studiat artele plastice si designul timp de 7 ani iar dupa absolvirea facultatii s-a intors la prima dragoste, fotografia de nud, in special cea pe film. 
Lucrarile sale s-au aflat in galerii din tara dar si din Tokyo, Londra, Canada sau SUA. Are numeroase fotografii in colectii private din tari precum India, Elvetia, Franta, Mexic, Argentina, Belgia, Japonia, SUA sau Australia. 
A publicat in nenumarate reviste online dar si in print (Mondorama, Dodho, JPG Magazine, DP Arte Fotografica, Fine Art Photo Magazine, etc.).  A publicat articole despre fotografia de nud si arta fotografica in general, in revista Foto-Video Digital si pe blogul F64. 

De-a lungul celor 14 ani de cand fotografiaza, a avut seria lunii pe Social Documentary Network, a fost finalista la HIPA, a obtinut locul 2 la Julia Margaret Cameron Award si premiul 3 la Nikon International Photo Contest.

Vezi portofoliul Ancai AICI.

 

Testimoniale de la cursuri sustinute de lectorii nostri
Experienta avuta cu Cristina Garlesteanu si Cristian Munteanu este una pe care o pot recomanda oricui cauta un feedback onest si obiectiv cu privire la propriile sale eforturi fotografice. Atat Cristina cat si Cristian au o cultura fotografica care le-a permis sa aseze fotografiile trimise de mine intr-un context mai larg a genurilor si directiilor fotografice , ca urmare oferind un feedback care s-a raportat la rigorile si pretentiile estetice ale genurilor abordate, continand atat sugestii tehnice cat si cu privire la subiect si in general “filozofia” din spatele demersului fotografic. Dar, poate ca punctul forte al ambilor in modul in care au inteles sa abordeze sesiunile de feeback a fost faptul ca nu mi-au explicat ce si cum ar fi facut ei in locul meu, ci au avut sugestii cu privire la ce as putea sa fac eu mai bine pentru a-mi imbunatati imaginile adica, discutia nu a fost despre ei, ci despre mine. In plan personal, atat Cristina cat si Cristian s-au dovedid a fi extrem de abordabili si deschisi, oameni faini cu care iti face placere sa conversezi. Rezultatul final este ca doresc sa revin la sesiunile de critica oferite de cei doi si in viitor.
Csiki Zoltan - participant evaluare porotofoliu
Un curs util, dinamic şi extrem de plăcut. Îl recomand cu toată căldura. În plus, m-am ales şi cu trei prieteni noi!
Magda Fulger - Cursant Fotografia de stradă
Recomand cu căldură cursurile şi workshopurile Cristinei pentru capacitatea ei de a transmite, cu acurateţe si răbdare, reperele importante ale temei pe care o abordează. Este un om al dialogului constructiv, explică şi exemplifică relevant, comunicarea este deschisă şi plăcută.La final, ştii mai multe, ştii mai bine, te simti mai entuziasmat.
Gabriela Panţu - Cursant Fotografia de stradă
Mie mi-a plăcut atmosfera, Cristi a reușit să capteze atenția iar oamenii colaborau și erau interesați de subiect. Ca structură a fost fain, el a prezentat și poze de impact atât din portofoliu lui cât și din cel universal, a povestit ce înseamnă proiect și fotografie documentară și cred că participanții au plecat cu informații valoroase.
Ramona Copil - participant workshop fotografie de stradă Cristian Munteanu
Mi-a plăcut cum au fost structurate şi partea teoretică, şi partea practică. Informaţiile au fost relvante şi mi-a plăcut că nu ai impus un stil sau un workflow.
Adrian Mergiani - Cursant Fotografia Alb-negru
Acest curs mi-a oferit o altă perspectivă a fotografiei alb-negru şi am învăţat chestii noi. Mi-a deschis noi orizonturi şi situaţii în care să aplic filtrul de alb-negru.
Alex Vasilie - Cursant Fotografia Alb-negru

Completeaza formularul de inscriere de aici si vei primi toate detaliile pe email.

Termenul limita de inscriere pentru evaluarile din luna iunie este 10 iunie.

Termenul limita de inscriere pentru evaluarile din luna iulie este 4 iulie.

Cateva interviuri sau evenimente live cu fotografii implicati: