PRECOMANDĂ CARTE

Dincolo de creativitate și Fotografie (vol. II)

Cum definești, tu, creativitatea? Cum arată interacțiunea ta cu lumea din jur? Cum arată filtrele prin care-ți vezi viața? Cum ți-ai dezvoltat gândirea convergentă? Cine ți-a încurajat gândirea divergentă? Când ai învățat să îți ascunzi vulnerabilitatea? Care îți sunt temerile? Cât de greu crezi că e să fii creativ(ă)? Cum vezi asocierea dintre creativitate și succes? Care e măsura succesului pentru tine? Și celebra întrebare… Cine ai fost înainte să înveți cine nu poți să fii? De unde te inspiri? Ce te nemulțumește? Câtă atenție conștientă aloci procesului creativ?

 

Ce eseuri și articole vei găsi în carte?

 • Ce mai e nou?
 • Creativitatea accelerată a zilelor noastre
 • Dacă e personal, de ce să copiezi?
 • De ce e important să privești fotografiile altora
 • Despre frici și limitări în creativitate
 • Despre valoarea și validitatea cărților și zine-urilor independente
 • Notă despre actul artistic și sinceritate
 • Notă despre competiție și creativitate
 • Notă despre locuri nefotografiabile
 • Notă despre motivație și întrebări (în fotografie)
 • Notă despre teama de eșec și desconsiderarea micilor succese din viața noastră creative
 • Notă despre actul fotografierii și fotografia ca artă
Consider că această carte reprezintă un act de curaj creativ al Cristinei către trezirea personală și folosirea puterii de creație într-un scop comun. Poate fi o forma de jurnal impersonal, cu rătăciri și regăsiri, care se poate transforma, pe drum, într-o oglindă a propriei sinergii dacă îți vei permite luxul de a te lăsa purtat de intuiție. Un dans liber, fără judecată, dintre a fi, a crea, a da formă și a construi o nouă perspectivă asupra lumii văzute și simțite. Mai mult decât apăsarea unui declanșator, capacitatea de a vedea și de a trece prin noi lumea din jur. Ce poate fi mai experiențial decât asta? Cum îți poate folosi ție, ca fotograf, această perspectivă? O șansă să privești concurența ca pe un catalizator pentru creștere. O lupta împreună pentru evoluția tuturor. O ușă către un echilibru dinamic care-ți permite să îți iei o pauză în timp ce te miști. Un pas spre a alchimiza imaginea cu filosofia privitorului prin asumarea procesului creativ dincolo de frici, dincolo de copy/paste. Dincolo de cine credeai că ești, dincolo de trenduri, valuri și formulele de succes contemporane poți sa gasesti cu ușurință o altă lume.. Ce te oprește să crezi că se poate și altfel decât ai fost obișnuit? O provocare de a vedea același loc cu alți ochi în fiecare zi. Dragă privitorule, citește-o fără grabă, contemplează asupra gândurilor călătoare stimulate de această experiență și poartă cu tine, mai departe, prin creațiile tale, conștientizările prețioase pe care le-ai primit.
Elena Corbu
Artist

Impresii de la cititori sau din comunitatea foto despre primul volum Dincolo de creativitate și fotografie:

Despre autor:

Cristina Gârleșteanu lucrează în prezent în marketing. A urmat Facultatea de Relații Internaționale și Studii Europene (UBB Cluj-Napoca), însă pasiunea pentru fotografie a făcut-o să se apropie tot mai mult de acest domeniu. A fost Redactor Șef al revistei online FOTO4all. A coordonat o serie de ebook-uri despre fotografie, apărute la F64. A coordonat blogul F64, premiat de patru ori în cadrul Webstock Awards la categoria bloguri de companie.

A co-fondat Bucharest Photo Week, primul festival de fotografie din București. A publicat fotografii și articole în revistele din România și nu numai , tipărite sau doar online: Foto-Video digital, Photo Magazine ,Ziarul Financiar, World Photographers Summit, The Photo Paper, F-Stop, Your Local Guardian, 591photography blog, Street Photography Magazine etc. A fost nominalizată și a câștigat o serie de premii sau mențiuni la competiții precum: Black & White Spider Awards 2012, IPA 2012, Photography Masters Cup 2012 – The Color Awards, Sony World Photography Awards. A participat la numeroase expoziții personale sau de grup, atât în țară cât și în străinătate, cele mai recente în SUA (New York) și Mexic. Finalistă London Street Photography Festival. Este membră Women Street Photographers şi are o imagine inclusă în cartea publicată în martie 2021 de Prestel-USA.

A publicat în 2021 primul volum Dincolo de creativitate și fotografie (sold out-250 de exemplare), iar în 2022 cartea foto The Flight Odyssey.